Activiteiten oktober – december 2018

Bijeenkomst Kerkelijk Werkers Classis Veluwe

Op 29 november is er een bijeenkomst georganiseerd voor de kerkelijk werkers die actief zijn in Classis Veluwe. De bijeenkomst staat in het teken van kennismaken, informatie uitwisselen en contacten opbouwen. Classispredikant Wilbert van Iperen zal ook aanwezig zijn. De kerkelijk werkers zijn in de persoon van Jolanda Aantjes-Lubbersen vertegenwoordigd in de classicale vergadering.

Ring Ede

Ook ring Ede heeft een avond gepland: 15 november. De avond wordt gehouden in De Brink in Bennekom (Brinkstraat 39). Om 19.30 uur staat de koffie en thee klaar, de avond begint om 19.45 uur. Classispredikant ds. Wilbert van Iperen zal deze avond vertellen over zijn nieuwe taak en zijn eerste ervaringen. Ook de betekenis van de ring zal aan de orde komen.

Ring Harderwijk

Woensdag 14 november hoopt ring Harderwijk voor het eerst bij elkaar te komen. Om 19.30 uur opent ds. J.W. van Bart de avond in de Grote Kerk, daarna gaan we verder in ‘De Wheme’, Kerplein 2. Naast een verkiezing van afgevaardigden voor de CV Veluwe, zal ds. Wilbert van Iperen zich tijdens deze avond voorstellen en ingaan op zijn ambt en de betekenis van de ring in de classis. Graag gaat hij met u in gesprek.

Ring Apeldoorn

Op maandag 5 november was de eerste ringbijeenkomst van Ring Apeldoorn. Scriba Gerrit Bok opende de avond met de lezing van Psalm 84 en een geloofsgesprek. Na een kennismaking met de classispredikant heeft ds. Betsy Nobel (dorpskerk- ambassadeur en predikant in Terwolde en de Vecht) verteld over kerk-zijn in het dorp. In de aankondiging op de avond schrijft zij: “Sinds de Dorpskerkenbeweging van de Protestantse Kerk aan het werk is gegaan, stromen de mooie verhalen over kansen in kleine kerken binnen.” Tijdens mijn bezoek aan een van de werkgemeenschappen in classis Veluwe werd dit bevestigd. Mooi om te zien hoe er in het dorp gezocht wordt naar verbindingen met mensen en instanties binnen en buiten de kerk. Meer weten? Zie de website: www.dorpskerkenbeweging.nl.

Ring Hattem

Dinsdag 9 oktober kwam de ring Hattem voor de eerste keer bijeen. Samenroepende gemeenten waren de Hervormde Gemeente Heerde en de Protestantse Gemeente Ontmoetingskerk Heerde. Een programma was voorheen opgesteld en toegezonden. Na de opening door een avondgebed in de kerkzaal heeft de scriba van de classis enkele mededelingen gedaan. Daarna heeft de classispredikant – ds. Van Iperen – zichzelf voorgesteld. Verheugd was hij dat er zoveel mensen aanwezig waren. Ds. Nynke Dijkstra gaf een inleiding over het thema ‘Wat maakt het moeilijk om te geloven? Waarom haken mensen af?’ Dit werd gedaan aan de hand van een PowerPoint presentatie. In groepen werd uiteengegaan met een vijftal vragen ter behandeling:

  • Wat is voor u belangrijk als het om geloof en kerk gaat?
  • Wie zijn belangrijk voor u in uw omgeving? Welke relaties hebt u met mensen ‘buiten’ de kerk?
  • Wat zou u willen delen met anderen?
  • Wat zou een eerste stap kunnen zijn?
  • Welke stap zou de gemeente kunnen zetten?

Een groep onbekende mensen bijeen, afkomstig uit verschillende soorten kerken wat ligging betreft. Mooie en diepgaande gesprekken als gevolg. Hoe kijkt een ander er tegen aan, hoe kijk ik er zelf tegenaan. Waar vinden we elkaar en waar (nog) niet? Maar wel verbonden met elkaar door het geloof in Jezus Christus, onze Heer die ons is voorgegaan. Een inspirerende avond wat vervolg verdient. Dit vervolg komt in maart 2019 in Emst. Informatie daarover komt te zijner tijd. Mocht u ook zo’n avond willen bijwonen? U bent dan van harte welkom.

Johan Jobse

Plaats een reactie